2014. szeptember 21., vasárnap

Új sorozat: Red Band Society

Az őszről sokaknak a hideg, szeles, esős idő és az iskolakezdés jut eszébe. Nekem azonban pár éve azt jelenti, hogy indul a sorozatszezon, újra be lehet kapcsolódni kedvenc sorozataink történéseibe, vagy éppen keresni magunknak új kedvenceket, mivel ilyenkor rengeteg vadonatúj sorozat indul el. Mai témánk is egy ilyen sorozat, a Red Band Society. Még hónap elején akadtam rá a bemutatójára, és azonnal megfogott a története, már alig vártam, hogy elkezdhessem nézni. (Szeptember 17.-én volt az amerikai bemutató.)
A történetről röviden: Adott hat fiatal, akikben egy közös pont van: mindnyájan egy kórházban vannak, mivel különböző betegségekkel kezelik őket; van itt kómában lévő kisfiú, rákos spanyol fiú, aki a lábműtétjére készül, szívmegnagyobbodással küzdő pompomlány,evési zavaros, visszahúzódó leányzó és fél lábú, hosszú ideje kemoterápián lévő vezéregyéniség. Kapcsolatuk nem indul zökkenőmentesen, de a pilot végére alakítanak egy "csapatot", amelynek a neve Red Band Society. (A nevük onnan jön, hogy összetartozásuk jeleként mindnyájan hordanak egy piros kórházi karszalagot.)
Szerény véleményem szerint nagyon jól összeválogatták a csapat egyes tagjait, mindenki remekel a szerepében, de személyes kedvencemmé Leo, Jordi és Emma vált. Úgy gondolom, van potenciál a történetben és a karakterekben, én legalábbis mindenképpen folytatom a sorozat nézését, és reménykedem, hogy ezt mások is megteszik, és nem kell attól félnem, hogy az évad végén esetleg kaszát kap a sorozat.
Igazából tudnám ajánlani mindenkinek, hogy tegyen vele egy próbát, a színészi játék, a mondanivaló mind tesznek róla, hogy az ember hamar szívébe zárja a "Piros Karszalag Társaságot".
(Ja, és Octavia Spencer is játszik benne!)

Nincsenek megjegyzések: